Dåp

Velkommen til dåp!

Dåpen er et stort øyeblikk både for den som blir døpt, familien og fadderne.
Alle er velkommen til å ta kontakt for bestilling av dåp.

Bestilling av dåp
Send mottatt skjema ”Forespørsel om navnevalg” i snarlig retur til Folkeregisteret. Barnets fulle fødselsnummer (11 sifre) fremgår allerede av dette skjemaet. Dere mottar fødselsattest på barnet i retur.

Ta deretter kontakt med oss for å avtale dåpsdato. Dette bør gjøres i god tid før ønsket dåpsdato. På forsiden her kan du se hvilke datoer det er gudstjeneste med dåp.

Faddere
Barnet skal ha minst to faddere.Faddere må være fylt 15 år og være medlemmer av Den norske kirke, eller et annet kirkesamfunn  som ikke forkaster barnedåp. Fadderne har en viktig oppgave og bør derfor velges med omtanke. Minst to av fadderne må være tilstede ved dåpshandlingen. Foreldrene kan ikke være faddere. Dere får vite mer om faddernes oppgave i dåpssamtalen. Faddere kan etterregistreres hvis det er behov for det, men dette må gjøres senest 1 uke før dåpen.

Dåpssamtale eller dåpssamling

I forkant av dåpen tar menighetskontoret kontakt for å invitere til samtale om dåpen.

Velkommen til dåp!